Ugnsbakad kål med kapris och ägg

Vi har den ljuvligaste vitkålen i vår trädgård just nu. Använde mig av detta receptet idag. Gott till grillad lax tex. Paleo och glutenfritt.

  • Ett kålhuvud

  • Olivolja

  • 1 tsk salt

  • Några rejäla varv på pepparkvarnen

  • 5 hårdkokta ägg

  • 4 msk ghee

  • 3 msk kapris

  • Klippt gräslök

Sätt ugnen på 225 grader och klyfta vitkålen. Lägg vitkålen på en plåt och ringla olivolja. Salta och peppra och sedan in med allt i ugnen. Låt kålen vara där i en knapp halvtimme. Koka, skala och skär äggen i bitar. Häll av kaprisen och lägg det gärna på en bit hushållspapper så de blir lite torra. Fräs därefter kaprisen i en msk ghee tills de öppnar upp sig. Därefter lägger du kaprisen på hushållspappret igen. Smält resterande ghee i en kastrull. Lägg ägg skurna i bitar och kapris på kålen när den är klar för att därefter ringla över ghee och klipp över lite gräslök. Servera till grillad fisk:

Föregående
Föregående

Grillad purjolök med valnötter och kapris

Nästa
Nästa

Enchiladasås