Ugnsbakad kål med kapris och ägg
Vi har den ljuvligaste vitkålen i vår trädgård just nu. Använde mig av detta receptet idag. Gott till grillad lax tex. Paleo och glutenfritt.
Ett kålhuvud
Olivolja
1 tsk salt
Några rejäla varv på pepparkvarnen
5 hårdkokta ägg
4 msk ghee
3 msk kapris
Klippt gräslök
Sätt ugnen på 225 grader och klyfta vitkålen. Lägg vitkålen på en plåt och ringla olivolja. Salta och peppra och sedan in med allt i ugnen. Låt kålen vara där i en knapp halvtimme. Koka, skala och skär äggen i bitar. Häll av kaprisen och lägg det gärna på en bit hushållspapper så de blir lite torra. Fräs därefter kaprisen i en msk ghee tills de öppnar upp sig. Därefter lägger du kaprisen på hushållspappret igen. Smält resterande ghee i en kastrull. Lägg ägg skurna i bitar och kapris på kålen när den är klar för att därefter ringla över ghee och klipp över lite gräslök. Servera till grillad fisk: