Blomkål och broccoligratäng med hasselnötstopping
500 g blomkål
500 g broccoli
50 g hasselnötskärnor
en knippa persilja, finhackad
zest från en halv citron
2-3 msk olivolja
50 g finriven parmesan
Salt och peppar
Sätt ugnen på 225 grader, smörj en ugnsfast form med olivolja och koka upp en rejäl gryta med lättsaltat vatten. Skär blomkål och broccoli i lagom stora bitar och buketter. Glöm inte att använda stam och blad. Äta, inte slänga. Lägg ner allt i det kokande vattnet och låt det koka i 5 minuter. Mixa nötterna i en mixer och blanda det sedan med zest, persilja och parmesan. Lägg grönsakerna i formen, ringla över olivolja, salta och peppra och strö på ett jämt lager hasselnötstopping. In i ugnen tills det fått fin färg, ca 5-10 minuter och servera sedan till salsiccia med så hög kötthalt som möjligt.