Blomkål och broccoligratäng med hasselnötstopping

  • 500 g blomkål

  • 500 g broccoli

  • 50 g hasselnötskärnor

  • en knippa persilja, finhackad

  • zest från en halv citron

  • 2-3 msk olivolja

  • 50 g finriven parmesan

  • Salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader, smörj en ugnsfast form med olivolja och koka upp en rejäl gryta med lättsaltat vatten. Skär blomkål och broccoli i lagom stora bitar och buketter. Glöm inte att använda stam och blad. Äta, inte slänga. Lägg ner allt i det kokande vattnet och låt det koka i 5 minuter. Mixa nötterna i en mixer och blanda det sedan med zest, persilja och parmesan. Lägg grönsakerna i formen, ringla över olivolja, salta och peppra och strö på ett jämt lager hasselnötstopping. In i ugnen tills det fått fin färg, ca 5-10 minuter och servera sedan till salsiccia med så hög kötthalt som möjligt.

Föregående
Föregående

Torkade tomater

Nästa
Nästa

Pimientos de padron