Rysk laxsoppa

  • 1 purjolök

  • en halv sötpotatis eller en morot

  • en liten bit rotselleri ca 30g

  • 1,2 l fiskbuljong

  • 2 msk tomatpuré

    (I en tesil)

  • 5 vitpepparkorn

  • 1 vitlöksklyfta

  • 1 lagerblad

  • timjan)

  • 400g kallrökt lax

  • 3 msk pimientofyllda oliver

  • 1 msk kapris

  • finhackad dill

    Ta fram en rejäl kastrull, häll olivolja i botten och sätt igång att strimla purjolök, sötpotatis och rotselleri. Fräs sedan allt i olivoljan ett par minuter. tillsätt tomatpurén och fiskbuljongen. Ta en tesil av klotform och lägg i pepparkorn, timjan, lagerblad och vitlök. Det blir lite trångt men ett annat alternativ är att man gör en liten kryddpåse av gasbinda men det är för meckigt för min smak så jag tar helt enkelt en tesil. Ner med den i soppan och låt koka i ca 10 min. Under tiden kan du hacka kapris, oliver och strimla laxen. Lägg i det hela och toppa med hackad dill.

Föregående
Föregående

Löksoppa

Nästa
Nästa

Fisk-och skaldjurssoppa