Soppa på en spik eller kålsoppa

  • En skvätt olivolja

  • En rejäl bit vitkål

  • En bit purjolök

  • Ett par morötter

  • En lök

  • Ett lagerblad

  • 4 kryddpepparkorn

  • 5 vitpepparkorn

  • Salt

  • 1,2 l grönsaksbuljong

  • Persilja

Strimla och fräs kål, lök, morot och vitlök i en stor gryta tills allt fått lite färg. Under tiden laddar du en tekula med lagerblad, krydd- och vitpeppar. Lägg silen/kulan i grytan och häll sedan över buljongen. Koka upp och sänk därefter värmen och låt soppan pluddra i en halvtimme. Salta efter behag och servera med hackad persilja på toppen.

Ett gott fröknäcke till detta sitter som en smäck.

Klart!

Föregående
Föregående

Squashsoppa med julskinka

Nästa
Nästa

Löksoppa