Squashsoppa med julskinka

  • 3 squash (vad heter squash i plural egentligen?)

  • 3 stjälkar stjälkselleri

  • 1 gul lök

  • 3 vitlöksklyftor

  • Ett par nävar färsk spenat

  • 2 msk ghee

  • 1 lagerblad

  • 1 julskinka eller annan skinka på ca 700 g från välbehandlad gris som fått leva ett schysst grisliv (min var rökt denna gången)

  • 1 dl kokosgrädde

  • Salt och peppar

  • Ev ett par dl vatten att justera mängden med

Skär grönsakerna och hacka löken för att sedan fräsa det hela snabbt i en gryta med ghee i botten på en kastrull. Salta och peppra. Skiva skinkan och lägg den ovanpå grönsakerna i grytan. Lägg på ett lock och sänk värmen. Låt grytan stå och puttra på svag värme i ca 45 min. Det blir mycket vätska av grönsakerna och skinkan bidrar till en ljuvlig buljong bara man inte glömmer att sätta på locket. Lyft upp skinkan och skär den i småbitar. Ett annat sätt är att ta en gaffel och riva den. så den blir så finfördelad som möjligt. Lyft även upp lagerbladet ur grytan. Nu är det dags att hälla i kokosgrädden och ev lite mer vatten om så önskas. Därefter mixar du soppan slät med en mixerstav. Servera den sedan md skinkströsslet på toppen.

Föregående
Föregående

Fänkålssoppa

Nästa
Nästa

Soppa på en spik eller kålsoppa