Korvstroganoff

Till vår familj på 5

• 2 msk ghee

• 3 pkt korv med hög kötthalt. Över 90%.

• Lök, ta den lök som du har hemma purjo, gul, röd färsk?

• Vill du ha hetta? Ta den där chilisnutten som dräller längst ner i svalen och hacka ner.

• En förpackning krossade tomater

• 2 vitlöksklyftor

• Salt och peppar

• Färska kryddor. Står det en lite ledsen basilika i fönstret? Ta den! Timjan? Ta den! Trött persilja i rabatten? Ta den också!

• 2 zucchini

Fräs korven på medelhögvärme i fettet tills den fått lite färg. Sänk sedan värmen och tillsätt lök. När löken har mjuknat riv ner vitlök, salta och peppra.

Nu är det dags att hälla över tomatkrosset. Låt puttra medan du attackerar squashen. Själv har jag en mackapär där jag skruvar/svarvar fram strimlad squash. Den är inte helt lätt att handskas med alla gånger så de bitar som jag inte lyckas svarva ner hackar jag och lägger ner i stroganoffen så de får puttra med i pannan. Känner man att man är en noggrann typ kan man strimla tunt för hand. Syftet är att de ska bli som pasta och de blir endast värmda av sitt sällskap, dvs stroganoffen i detta fallet.

Lägg zuccinini ett stort serveringsfat och häll över stroganoffen, strö över de hackade kryddorna och servera.



Föregående
Föregående

Dagens pytt!

Nästa
Nästa

Zoodels med puttanesca