Zoodels med puttanesca

Zoodels med putanesca

 

·       3 stora eller 4 små zucchini

·       2 vitlöksklyftor

·       1 röd chili

·       2 msk olivolja

·       En liten burk ansjovis

·       2 msk kapris

·       1 ½ dl svarta kärnfria Oliver

·       Ett par nävar cocktail tomater

·       1 förpackning krossade tomater

·       2 dl vatten

·       Citroncest från en citron

·       En ruska bladpersilja

·       Salt och peppar

 

Börja med att arrangera zucchinin. Man kan hyvla med osthyvel eller potatisskalare och sedan strimla skivorna. Själv använder jag en liten svarv som gör fina spagettiliknande strängar. Lägg dem i en bunke så länge.

Mixa ansjovis, kapris och 1 dl Oliver med en stavmixer.

Skär och hacka vitlök och chili för att sedan låta fräsa i olivoljan i en kastrull ett par minuter. Vänd sedan ner anjovisröran. Fräs ytterligare någon minut och tillsätt sedan de krossade tomaterna, vatten och de halverade cocktail tomaterna. Låt koka i ca 10 minuter. Stäng därefter av värmen och vänd ner zucchinin. Salta, peppra och toppa sedan med resten av oliverna, lite kapris,  citroncest och hackad persilja.

 

 

Föregående
Föregående

Korvstroganoff