Tryfflar med blåbär

• 200 g riktigt mörk choklad. Själv tar jag med kakaohalt på minst 85%

• 1 dl blåbär

• 1 msk kokosolja

• 1 msk honung eller sötströ beroende på preferense.

• En liten nypa salt

Börja med att koka upp blåbär och honung och sila sedan bort blåbärsskalet och häll tillbaka i kastrullen. Finhacka chokladen och lägg i en skål. Sätt på grytan igen, tillsätt kokosolja och salt. Låt koka upp och häll sedan smeten över den hackade chokladen. Därefter låter du smeten stå i ca 5 minuter innan du rör ihop allt. Därefter är det dags att hälla smeten i en form (på ca 20x20 cm) klädd med bakplåtspapper. Placera formen i kylen och låt den stå i minst 5 h.

Skär den i bitar och pudra över kakao eller blåbärspulver.

Föregående
Föregående

Chokladmousse med mandarinolja

Nästa
Nästa

Jordmandelkakor