Chokladmousse med mandarinolja
· 150 g mörk choklad. Jag tar helst 90% men minst 85%.
· Lite drygt ½ dl mandarinolja
· En knivsudd vaniljfrön
· 4 ägg, separerade gula och vita
· 3 tsk honung
Bryt chokladen i bitar och lägg det i en skål i ett vattenbad. Låt det smälta helt och därefter är det dags att långsamt och försiktigt röra ner oljan i chokladen. Nästintill droppe för droppe. Ställ till sidan och låt svalna något. Vispa äggulor, honung och vanilj i en skål och äggvitor för sig i en lite större skål så det blir till ett hårt skum. Vänd sedan försiktigt ner chokladsmeten i äggvitan och vänd till sist ner äggulesmeten. Nu är det dags att skeda upp det hela i skålar eller glas. Förslagsvis 6 portioner för detta är en mäktig härlighet. Det går faktiskt utmärkt att äta dessa direkt men vill man ev ha en lite fastare konsistens ställer man dem svalt ett par timmar.