Jordmandelkakor

Deg

  • 2 dl jordmandelmjöl

  • 4 msk honung

  • 4 msk kokosolja

  • 1 knivsudd vaniljpulver

  • 1 nypa salt

Chokladdopp

  • 4 rutor av 90% choklad

  • 1msk kokosolja

Sätt ugnen på 160 grader och rör helt enkelt och snabbt ihop ingredienserna till degen. Forma degen till en rulle och skär den i 12 lika bitar. Rulla små kulor och lägg på en smord plåt och tryck sedan till alla kulorna med 2 fingrar så de blir lite platta och inte rullar iväg. In med plåten i ugnen och låt den bli där i en kvart.Låt sedan kakorna svalna samtidigt som du smälter choklad och kokosolja i en skål över vattenbad. Doppa kakor och låt chokladen stelna.

Föregående
Föregående

Tryfflar med blåbär

Nästa
Nästa

Kondenserad kokosmjölk