Palsternacksbröd

Drömmer du om en kvällsmacka ibland? Här kommer ett recept på ett bröd. Ett bröd som är gjort på bla palsternacka vilket ger en lite annorlunda smak och sötma. Därför tycker jag att det funkar väldigt bra med tex varmrökt makrill och citron.

Glutenfritt och Paleo

• En stor skalad och finriven palsternacka

• 1 msk finhackad rosmarin

• 2 dl kokosmjölk

• 2 dl riven kokos

• 1 dl Bjäst (naturjäst)

• 1 tsk bikarbonat

• ½ tsk salt

• 1 msk pressad citron så

• 4 ägg

• ½ dl kokosgrädde

• Blandade för som tex solrosfrö och pumpafrö

Sätt ugnen på 175 grader och klä en brödform med bakplåtspapper. Blanda de torra ingredienserna väl i en skål ochtillsätt därefter ägg, citron och kokosgrädde. Blanda väl och slutligen vänder du ner palsternackan. Häll smeten i formen och strö över fröna. Tryck gärna till lite så att de säkert fastnar. In med hela rasket i ugnen och låt det stå där i ca 35. Täck sedan med aluminiumfolie och låt stå ytterligare 10 minuter. Testa med provsticka för att försäkra dig om att den är klar. Låt svalna i 5 minuter i formen innan du stjälper upp den på ett galler. Servera till något rökt och lite salt som tex varmrökt makrill och grönsallad.

Föregående
Föregående

Buslätta frusna chokladkakor

Nästa
Nästa

Citronkaka