Buslätta frusna chokladkakor

Det är inte alltid ugnen behövs för bakningen och i detta fallet läggs kakan i frysen istället. Den här varianten slängs ihop på ett kick och förvaras sedan i frysen.

Paleo, glutenfritt, äggfritt och veganskt, faktiskt.


  • 3/4 dl kakao

  • 1 dl kokosolja

  • 3 tsk honung

  • 1 1/4 dl riven kokos

  • 1 1/4 dl mandelmjöl

  • 1 nypa salt

Smörj en form på ca 20x20 cm med kokosolja eller använd ett bakplåtspapper. Smält kokosoljan i en kastrull. Därefter tar du bort kastrullen från värmen och blanda sedan i kakao. Blanda väl och tillsätt därefter mandelmjöl och kokos svep runt ordentligt och avsuta med att tillsätta honung och salt. Häll smeten i formen , strö lite extra kokos på toppen och ställ sedan in formen i frysen. Vänta en kvart och ta sedan bort formen, skär kakan i bitar och förvara i fryssäker burk.

Föregående
Föregående

Mandelsmörkakor med vit choklad

Nästa
Nästa

Palsternacksbröd