Kokoskaka!
En härlig kokoskaka för den som älska kokos och choklad. Jag valde att söta med honung men naturligtvis kan man använda andra varianter.
Till bottnen behövs
6 dl mandelmjöl
0,75 dl honung
En nypa salt
4 msk smält kokosolja
4 msk kakao
1 ägg
Fyllning
10 dl riven kokos
1 dl smält kokosolja
Honung ca 0,75 dl
En burk kokosgrädde
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en springform med kokosolja. Blanda ihop ingredienserna till bottnen och tryck sedan ut den i springformen så att det går upp mot kanterna. Pricka gärna med en gaffel på bottnen så att degen inte ”lyfter”. In i ugnen i ca 20 min.
Låt därefter bottnen svalna helt och under tiden rör du ihop fyllningen. Ner med allt i kakformen och kyl några timmar. Gärna över natten. Dekorera med mörk 90% choklad och kokosflarn.