Kokoskaka!

En härlig kokoskaka för den som älska kokos och choklad. Jag valde att söta med honung men naturligtvis kan man använda andra varianter.

Till bottnen behövs

  • 6 dl mandelmjöl

  • 0,75 dl honung

  • En nypa salt

  • 4 msk smält kokosolja

  • 4 msk kakao

  • 1 ägg

Fyllning

  • 10 dl riven kokos

  • 1 dl smält kokosolja

  • Honung ca 0,75 dl

  • En burk kokosgrädde

Sätt ugnen på 175 grader och smörj en springform med kokosolja. Blanda ihop ingredienserna till bottnen och tryck sedan ut den i springformen så att det går upp mot kanterna. Pricka gärna med en gaffel på bottnen så att degen inte ”lyfter”. In i ugnen i ca 20 min.

Låt därefter bottnen svalna helt och under tiden rör du ihop fyllningen. Ner med allt i kakformen och kyl några timmar. Gärna över natten. Dekorera med mörk 90% choklad och kokosflarn.

Föregående
Föregående

Citronkaka

Nästa
Nästa

Lättgjord chokladdessert med färska hallon