Fröknäcke
· 1 1/4 dl solroskärnor
· ¾ dl pumpafrön
· ¾ dl linfrö
· 4 msk chiafrö
· 2 msk pofiber
· 1 msk psyllium
· 2 ½ dl hett vatten
· 1 msk kokosolja
· ½ tsk salt
· ¾ dl naturjäst (bjäst)
· Spiskummin
· Flingsalt
Börja med att sätt ugnen på varmluft och 160 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Blanda alla torra ingredienser tom psyllium i punktlista i en bunke. Klicka där efter i kokosolja och häll det heta vattnet över. Blanda ordentligt och låt stå i ca 5 minuter. Därefter brer du ut smeten på bakplåtspappret så att den blir tunn men ändå ”hel”. Grädda i ca 70 minuter. Bryt i bitar och förvara torrt och svalt i förslagsvis en stilig plåtburk.