Fröknäcke

·       1 1/4 dl solroskärnor

·       ¾ dl pumpafrön

·       ¾ dl linfrö

·       4 msk chiafrö

·       2 msk pofiber

·       1 msk psyllium

·       2 ½ dl hett vatten

·       1 msk kokosolja

·       ½ tsk salt

·       ¾ dl naturjäst (bjäst)

·       Spiskummin

·       Flingsalt

 

Börja med att sätt ugnen på varmluft och 160 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Blanda alla torra ingredienser tom psyllium i punktlista i en bunke. Klicka där efter i kokosolja och häll det heta vattnet över. Blanda ordentligt och låt stå i ca 5 minuter. Därefter brer du ut smeten på bakplåtspappret så att den blir tunn men ändå ”hel”. Grädda i ca 70 minuter. Bryt i bitar och förvara torrt och svalt i förslagsvis en stilig plåtburk.

 

Föregående
Föregående

Blåbärskakor

Nästa
Nästa

Hamburger bread/buns