Hamburgerbröd
1 l riven mozarellaost
6 msk cream cheese (crème fraiche funkar också)
7 1/2 dl mandelmjöl
3 tsk bakpulver
3 ägg
1 dl näringsjäst (kan uteslutas)
salt
Everything but the bagel
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg all ost i en tjockbottnad gryta och värm på spisen, medelhög värme. Blanda mandelmjöl, näringsjäst och kryddor i en bunke och när osten smält helt häller du ner den i bunken och blandar med en träslev. Jag rekommenderar att du använder händerna eftersom det blir lättare att blanda. Därefter får du jobba ner äggen så att det blir en kladdig men sammanhängande deg. Forma 10 bullar. Det går inte att rulla dem utan man får snarare ”klatscha” dem på en ungsplåt som antingen är smord eller klädd med bakplåtspapper och strö på Everything but the bagel. Grädda i ca 15-20 min. Dela brödet, bygg hamburgare och ät på studs. Servera med ugnsrostad sötpotatis.