Äggakageomelett med fläsk och grillad paprika

 

·       1-2 msk ghee

·       9 ägg

·       1 dl kokosgrädde/kokosmjölk eller mandelmjölk. Jag tog kokosgrädde.

·       Salt

·       Ca 400-500g kallrökt och rimmat sidfläsk från en glad gris

·       2 inlagda grillade paprikor

·       En ruska basilika till smak och pynt

·       Peppar

 

Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en stekpanna med ett ugnsfast handtag. Vi ska starta upp tillagningen på spisen för att det hela ska gå lite fortare. (Det går naturligtvis också att hälla ägg smeten i en ugnsfast form och köra hela äggakagetillagningen i ugnen. Smörj då formen innan med ghee och räkna med att det ta ca 30 – 40 min i ugn.) Men på spisen sätter du på pannan, blandar ägg, kokosgrädden och saltet i en bunke och när pannan är varm häller du ner rasket. Rör runt försiktigt så att äggsmeten ”stannar” utan att fastna. När du tycker att den stelnat sätter du in den i ugnen i ca 15-20 minuter. Den ska bli hög och stilig som en klassisk äggakaka. Under tiden tärnar du och steker fläsket. Stäng av värmen, tillsätta paprikorna och låt de bli ljumna. Därefter låter du det hela rinna av på exempelvis hushållspapper. Lägg det ovanpå äggakaka och strö basilika överst. Dra till sist ett par rejäla varv på pepparkvarnen.

Föregående
Föregående

Frukostpanna

Nästa
Nästa

Blomkålspuffar