Frukostpanna
Ibland är det praktiskt att göra en låda. Lunch eller frukost? Kanske inte för att det går så förtvivlat snabbt men det går att göra den så gott som klar, förvara i kyl och sedan slänga in i ugnen när det är dags. Det händer att det blir lite kärvt med tid och då kan det vara skönt att ha planerat i god tid.
Glutenfritt och Paleo
• 140 g strimlad bacon
• 1 stor sötpotatis, tärnad eller 2 morötter
• 1 rödlök, skivad
• 5 korvar med hög kötthalt (helst över 90%), saliccia förslagsvis men ta av skinnet.det är nämligen bara färsen vi är ute efter.
• 1 tsk spiskummin
• 1 tsk mald koriander
• Ett par rejäla nävar babyspenat
• 6 ägg
• ¾ dl mandelmjölk
• 1 msk naturjäst (Bjäst)
• Salt och peppar
Vill du tillaga pannan direkt sätter du ugnen på 180 grader. Fräs sedan baconet i en torr panna. Därefter lyfter du upp det och lägger istället i korvfärsen. Fräs färsen ett par minuter och tillsätt sedan sötpotatis och lök. Krydda! Låt det fräsa på i ett par minuter till, rör i spenaten. Därefter häller du ner allt i en ugnsfast form. Knäck äggen en skål och blanda väl med mandelmjölk och naturjäst. Häll äggblandningen över färsröran. Här kan du sätta allt i kyl tills senare, om inte så ska pannan hänga mitt i ugnen i ca 20 minuter.