Köttfärsgulash som soppa eller gryta
200 g lever. Kalv, kyckling?
500 g blandfärs
2 msk ghee
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 morötter
1 paprika
2 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
1 tsk spiskummin
En nypa cayennepeppar
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
0,75 l vatten plus 2,5 dl hemgjord buljong alt 1 liter vatten med en buljongtärning
Salt och peppar
Kör levern i matprocessorn så det blir en slät smet och fräs sedan smeten och blandfärsen i omgångar i en gjutjärnspanna. Lägg sedan över i en rejäl gryta efter hand. Skala och hacka lök och vitlök och fräs och få därefter även ner hacket i grytan. Krydda och lägg till sist i morötter i sällskap av tomatpuré, krossade tomater samt vatten med buljong. Eftersom jag alltid har en sats ben, svans eller annan buljong stående i kylen använder jag naturligtvis den. (Ta gärna en titt på recept). Annat alternativ är färdig fond. Låt koka i ca 20 minuter för att därefter lägga i paprika skulden i bitar och koka ytterligare 5 minuter. Servera med tex fröknäcke och en god sallad vid sidan. Köttfärsgulashen kan med fördel också serveras som gryta tillsammans med smörfräst vitkål.