Köttfärsgulash som soppa eller gryta

  • 200 g lever. Kalv, kyckling?

  • 500 g blandfärs

  • 2 msk ghee

  • 1 gul lök

  • 3 vitlöksklyftor

  • 2 morötter

  • 1 paprika

  • 2 tsk paprikapulver

  • 1 tsk oregano

  • 1 tsk spiskummin

  • En nypa cayennepeppar

  • 2 msk tomatpuré

  • 1 burk krossade tomater

  • 0,75 l vatten plus 2,5 dl hemgjord buljong alt 1 liter vatten med en buljongtärning

  • Salt och peppar

Kör levern i matprocessorn så det blir en slät smet och fräs sedan smeten och blandfärsen i omgångar i en gjutjärnspanna. Lägg sedan över i en rejäl gryta efter hand. Skala och hacka lök och vitlök och fräs och få därefter även ner hacket i grytan. Krydda och lägg till sist i morötter i sällskap av tomatpuré, krossade tomater samt vatten med buljong. Eftersom jag alltid har en sats ben, svans eller annan buljong stående i kylen använder jag naturligtvis den. (Ta gärna en titt på recept). Annat alternativ är färdig fond. Låt koka i ca 20 minuter för att därefter lägga i paprika skulden i bitar och koka ytterligare 5 minuter. Servera med tex fröknäcke och en god sallad vid sidan. Köttfärsgulashen kan med fördel också serveras som gryta tillsammans med smörfräst vitkål.

Föregående
Föregående

Sötpotispaj

Nästa
Nästa

Kofta