Chili
2 ghee
1 gul lök
6 pressade vitlöksklyftor
150 g kalvlever ( frivilligt men det är ett ypperligt tillfälle att smyga ner näring i en gryta)
1 kg färs. Själv tar jag blandfärs för att få upp fetthalten
2 dl benbuljong eller så tar du oxbuljong
4 msk chiliflakes
2 tsk salt
2 tsk spiskummin
En burk med hackad tomat
10 klyftor ugnsrostade tomater
1/2 dl tomatpuré
3 msk kakao
Kör levern i en matberedare så det blir en kräm. Stek den därefter ordentligt i ghee och ös sedan ner den i en tjockbottnad kastrull. Stek därefter färsen i ghee och tillsätt sedan lök och vitlök. Låt det hela bli helt genomstekt och häll därefter över även det i kastrullen. Nu är det dags för resten av ingredienserna och låt det hela sedan pluddra på medelhög värme i ca en halvtimme. Klart att servera med tex sallad på kål, creme fraiche, koriander och fröknäcke.
Hur gott som helst och nyttigt!