Chili

  • 2 ghee

  • 1 gul lök

  • 6 pressade vitlöksklyftor

  • 150 g kalvlever ( frivilligt men det är ett ypperligt tillfälle att smyga ner näring i en gryta)

  • 1 kg färs. Själv tar jag blandfärs för att få upp fetthalten

  • 2 dl benbuljong eller så tar du oxbuljong

  • 4 msk chiliflakes

  • 2 tsk salt

  • 2 tsk spiskummin

  • En burk med hackad tomat

  • 10 klyftor ugnsrostade tomater

  • 1/2 dl tomatpuré

  • 3 msk kakao

    Kör levern i en matberedare så det blir en kräm. Stek den därefter ordentligt i ghee och ös sedan ner den i en tjockbottnad kastrull. Stek därefter färsen i ghee och tillsätt sedan lök och vitlök. Låt det hela bli helt genomstekt och häll därefter över även det i kastrullen. Nu är det dags för resten av ingredienserna och låt det hela sedan pluddra på medelhög värme i ca en halvtimme. Klart att servera med tex sallad på kål, creme fraiche, koriander och fröknäcke.

    Hur gott som helst och nyttigt!

Föregående
Föregående

Kofta

Nästa
Nästa

Italienska köttbullar