Italienska köttbullar

Italienska köttbullar med tomatsås och stekt grönkål. Ett glas rött vin och en blå skål med ärtskott står i bakgrunden

Härliga köttbullar som blivit lite av en livrätt hos oss. Glutenfritt och keto men kan lätt göras till mjölkfri och paleo genom att byta ut parmesan mot bjäst och skippa mozzarella.

  •   En klick smör eller ghee till stekning

  • Ett knappt 1 kg blandfärs

  • 300 g kalvlever, finhackad

  • 2 msk hackad persilja

  •   2 dl riven parmesan (bjäst för paleo och mjölkfritt)

  •   1 dl mandelmjöl

  •    2 ägg

  •    1 tsk salt

  •    0,25 tsk svartpeppar

  •    0,25 tsk vitlökspulver

  •    1 tsk lökpulver

  •   1 msk hackad oregano

 

Blanda alla ingredienser och rulla dina köttbullar. Personligen har jag skaffat mig en glasskopa så att all blir i ungefär samma storlek. Stek sedan dem i en stekpanna med en klick smör eller ghee för att därefter lägga dem i en ugnsfast form som gärna är lite djup eftersom det blir rätt mycket vätska i sluttampen.

 

  •      2 dl sockerfri marinara sås

  •   150 g mozarella (skippa för paleo och mjölkfritt)

 

Skär mozarellan i bitar och lägg ut på köttbullarna. Skeda därefter ut marinara såsen över hela härligheten. Hit kan man förbereda. Nu återstår bara 25 minuter i en ugn som är satt på 200 grader. Servera sedan med tunt strimlad vitkål som har stekts i smör, ruccolasallad och gurkstavar. (Skulle man sedan vilja ha ett glas vin tillstå rekommenderar jag ett glas chianti med hög syra för att fånga upp tomatsåsen och ruccolan)

 

Smaklig måltid!

 

 

Föregående
Föregående

Chili