Färspanna med sötpotatis och gurkmeja

En av de saker som vi alltid har i frysen är färs av olika slag och i kylen skramlar det säkert en och annan sötpotatis. här är ett recept på en snabb, lätt och inte minst näringsrik färspanna.

Glutenfritt och Paleo

  • 1 stor sötpotatis

  • 1 rödlök

  • 1 msk kokosolja

  • 700 g blandfärs

  • 250 g champinjoner skurna i kvartar

  • 1 tsk oregano

  • 1 tsk lökpulver

  • 1 tsk gurkmeja

  • 1 näve färsk spenat

  • 1 näve färsk bladpersilja

Skär sötpotatisen i centimeterskuber och hacka rödlöken. Fräs sötpotatisen och löken i kokosoljan ett par minuter på medelhögvärme. Ta upp hacket ur stekpannan och ställ det till sidan. Höj värmen något för att bryna färsen i stekpannan och när den är genomstekt tillsätter du hacket med sötpotatis och rödlök samt svampen som du skurit i bitar. Krydda och låt stå på medelhög värme under lock i ca 5 min. Precis innan servering rör du ner spenaten och toppar med persiljan.

Föregående
Föregående

Stor köttfärsbiff

Nästa
Nästa

Sötpotispaj