Färspanna med sötpotatis och gurkmeja
En av de saker som vi alltid har i frysen är färs av olika slag och i kylen skramlar det säkert en och annan sötpotatis. här är ett recept på en snabb, lätt och inte minst näringsrik färspanna.
Glutenfritt och Paleo
1 stor sötpotatis
1 rödlök
1 msk kokosolja
700 g blandfärs
250 g champinjoner skurna i kvartar
1 tsk oregano
1 tsk lökpulver
1 tsk gurkmeja
1 näve färsk spenat
1 näve färsk bladpersilja
Skär sötpotatisen i centimeterskuber och hacka rödlöken. Fräs sötpotatisen och löken i kokosoljan ett par minuter på medelhögvärme. Ta upp hacket ur stekpannan och ställ det till sidan. Höj värmen något för att bryna färsen i stekpannan och när den är genomstekt tillsätter du hacket med sötpotatis och rödlök samt svampen som du skurit i bitar. Krydda och låt stå på medelhög värme under lock i ca 5 min. Precis innan servering rör du ner spenaten och toppar med persiljan.