Stor köttfärsbiff

Hur lång tid förväntar man sig att det ska ta att göra snabbmat? Jag vet inte men jag tycker att det går väldigt fort att slänga ihop denna rätten. Rör ihop och vänd i pannan. Ta fram en massa grönsaker råa grönsaker ur kylen. Allt från sallad till blomkål, morötter och gurka är välkommet. Och råkar du ha en burk surkål stående i kylen. Häpp! Lunchen är räddad och du blir både mätt och får i dig en massa näring. På köpet får du kanske dessutom suveräna rester. Inga ursäkter liksom!

Har du mer tid så kanske det passar med sötpotatis och fräst grönkål. Ett säkert kort hemma hos oss.

  • 1 kg blandfärs från välbehandlade djur

  • Har du stekt lever i frysen? Släng en deciliter i färsen för att höja näringsinnehållet.

  • 2 msk ghee

  • 2 glada ägg

  • 4 msk mandelmjöl

  • 1 1/2 dl vatten

  • 2 tsk salt

  • Rejält med svartpeppar

Blanda. Mandelmjöl med vatten i en stor bunke. Blanda sedan i köttfärs, ägg och kryddor. Hetta upp ghee i en panna. Stjälp upp färsen i panna och låt det fräsa på inte alltför hög värme i ca 5-6 minuter. Vänd biffen och och stek lika länge på andra sidan under lock. Toppa med färska tomater och persilja. Eller gör som jag, ta den trötta plantan basilika som står i köksfönstret.

Här är grunden. Jag vill passa på att upptill att leka lite om du har tid. Här finns alla möjligheter att lek med kryddor, lök eller med rivna rotfrukter. Visst, då tar det längre tid men det är kul.

Nästa
Nästa

Färspanna med sötpotatis och gurkmeja