Smakrik fiskgryta med oliver

  • 500g vit fisk

  • 2 msk ghee

  • 2 morötter

  • 1 liten fänkål

  • 1 chili

  • 5 champinjoner

  • 10 vitlöksklyftor

  • 1 liten purjolök

  • 1 gul lök

  • 1 kruka med basilika

  • 1 rejäl ruska med bladpersilja

  • 1 burk ansjovis

  • 1 dl oliver

  • 4 msk fiskfond

  • 5 dl vatten

  • 2 dl vitt vin

  • 400 g krossade tomater

  • Salt och peppar

Skär grönsakerna i bitar och fräs de sedan i en stor panna eller gryta med ghee. Tillsätt sedan resten av ingredienserna men hoppa över tomatkross och fisk så länge. Låt härligheten puttra under lock i 10 minuter och häll därefter i tomaterna och låt det puttra vidare i 5 minuter till. Nu ska fisken i och den ska vara skuren i 2 centimeters kuber. Här går det snabbt och så fort fisken blivit vit och fast i köttet är det klart för servering. Just det, glöm inte att smaka av med salt och peppar.

Föregående
Föregående

Medelhavstorsk ”all inclusive”

Nästa
Nästa

Laxgryta med gremolata