Laxgryta med gremolata

En rätt att bjuda någon på. Laxgryta med gremolata. Den tar en halvtimme och receptet är beräknat till 4 personer

Starta med gremolatan så den är klar och redo

  • 2 citroner

  • 1 dl hackad persilja

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 dl riven parmesan

Riv av det gula på citronerna, hacka vitlök och persilja för att sedan blanda allt med den rivna parmesanen. Ställ till sidan och hugg in på jobbet med laxgrytan.

Ingredienser till gremolata såsom citronsest, riven parmesan, vitlök och persilja
  • 600 g lax

  • Ett halvt kilo räkor med skal

  • 2 msk fisk eller skaldjursfond

  • 3 tsk tomatpuré

  • 1 pressad citron

  • 2 dl créme fraiche

  • 1dl grädde

  • 1 tsk salt

  • 2 krm Cayennepeppar

Skär fisken i kuber och skala räkorna. Koka ihop resterande ingredienser och låt sjuda några minuter. Tillsätt därefter laxen och låt den puttra med i 5 minuter.

Så grytan är klar! Servera den toppad av räkor och gremolata till en ren grönsallad eller ännu hellre, ruccola med olivolja och flingsalt.

Bon apetit!


Röd gryta med lock fylld med laxgryta med gremolata och ruccula sidan av. En stråle med olivolja syns också
Föregående
Föregående

Smakrik fiskgryta med oliver