Medelhavstorsk ”all inclusive”

• 1 tsk olivolja

• 3 pressade vitlöksklyftor

• 200 g körsbärstomater

• 2 gula paprikor

• 1 squash

• 1 fänkål

• 600 g torsk eller vit fisk som är MSC-märkt

• 1-2 msk balsamvinäger

• Salt och peppar

• En rejäl bunt baslikablad

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda olivolja, pressad vitlök, salt och peppar en stor skål. Halvera tomater och skär paprika, squash och fänkål i stora bitar. Svep runt grönsakerna i vitlöksoljan och lägg sedan grönsakerna i en ugnsfast form. Kör in det hela i ugnen i ca 20 minuter. Lägg därefter torsken i skålen med resterna av oljan och, vänd runt och lägg den sedan på grönsakerna och sätt in i ugnen ytterligare 10 minuter.

Dekorera med basilikablad och servera.

Föregående
Föregående

Lax med mandarinolja och sötpotatis

Nästa
Nästa

Smakrik fiskgryta med oliver