Lax med mandarinolja och sötpotatis
· 5 små sötpotatisar
· 1 msk olivolja
· 1 msk mald koriander
· 1 bit chili (tunt skivad)
· Salt och peppar
Sätt ugnen på 220 grader och skala och skär sötpotatisen i kuber. Lägg dem i en ugnsfast form och häll över oljan. Rör runt och strö över kryddorna. Sätt formen mitt i ugnen och låt rosta i ca 25 minuter tills de fått lite färg och är genomstekta.
· 1 msk olivolja med clementin. (Man kan ju också ta lite jos från en clementin och blanda med olivolja om man inte har tillgång till den andra)
· 1 tsk honung
· En bit riven ingefära
· 1 tsk vitvinsvinäger
Rör ihop dessa ingredienser i en liten skål. Detta ska nämligen bli som en dressing.
· Lax 5 pers. Filéer eller en sida
· 1 msk olivolja
· Salt och peppar
Salta och peppra fisken och stek den sedan den i en panna med olja tills den gyllenfärgad och precis genomstekt. Servera med sötpotatis och ringla dressingen på toppen i sällskap av färsk koriander. Hur gott som helst!