Lax med mandarinolja och sötpotatis

·       5 små sötpotatisar

·       1 msk olivolja

·       1 msk mald koriander

·       1 bit chili (tunt skivad)

·       Salt och peppar

Sätt ugnen på 220 grader och skala och skär sötpotatisen i kuber. Lägg dem i en ugnsfast form och häll över oljan. Rör runt och strö över kryddorna. Sätt formen mitt i ugnen och låt rosta i ca 25 minuter tills de fått lite färg och är genomstekta.

·       1 msk olivolja med clementin. (Man kan ju också ta lite jos från en clementin och blanda med olivolja om man inte har tillgång till den andra)

·       1 tsk honung

·       En bit riven ingefära

·       1 tsk vitvinsvinäger

Rör ihop dessa ingredienser i en liten skål. Detta ska nämligen bli som en dressing.

·       Lax 5 pers. Filéer eller en sida

·       1 msk olivolja

·       Salt och peppar

Salta och peppra fisken och stek den sedan den i en panna med olja tills den gyllenfärgad och precis genomstekt. Servera med sötpotatis och ringla dressingen på toppen i sällskap av färsk koriander. Hur gott som helst!

 

Föregående
Föregående

Ugnsbakad torsk med pinjenötter

Nästa
Nästa

Medelhavstorsk ”all inclusive”