Ugnsbakad torsk med pinjenötter
• 1 msk ghee
• 3 finhackade schalottenlökar
• 1 hackad selleristjälk
• 3 dl skalade räkor
• 1 ½ dl torrt vitt vin
• 1 ½ dl fiskbuljong
• ¾ dl pinjenötter
• 2 msk hackad basilika
• 2 msk hackad persilja
• 2 torskfiléer
• Jos från 1 citron
Sätt ugnen på 200 grader. Fräs den finhackade löken och sellerin i ghee i ca 5 minuter. Häll över vinet och reducera till hälften och tillsätt därefter buljongen och låt det puttra medans du rostar pinjenötterna i en torr panna. Ställ sedan pannan åt sidan. Ta fatt i torsken och lägg den på en aluminiumfolie som är stor nog att vikas dubbel över fisken. Pressa citronen över och salta och peppra. Gör ett paket av torsk och folien, in i ugnen i en kvart. Tillbaka till såsen som nu ska kryddas med salt, peppar, basilika och persilja.
Servera fisken med såsen och toppa med räkor och pinjenötter.