Coq au vin (tupp i vin)

  • 700 g kyckling. Jag tog lårfile’ denna gången

  • Salt och peppar

  • 2 paket bacon

  • 2 scharlottenlökar

  • 3 vitlöksklyftor

  • 1 purjolök

  • 150g champinjoner

  • olivolja eller ghee att steka i

  • 3 dl rödvin

  • 1 dl vatten

  • 2 msk kycklingfond

  • 1 msk japansk soja

  • 3 lagerblad

  • 1 tsk timjan

    Dela kycklingen i bitar, bryn i stekpanna med ghee eller olivolja och flytta över i en tjockbottnad gryta. Häll sedan över vin, vatten och fond och låt kryddorna bada med i grytan och låt koka under lock i ca 5 minuter. Därefter strimlar du och steker purjolök , lök, svamp och bacon. Ös sedan ner även det i grytan men kyckling och låt puttra i ytterligare 5 minuter.

    Klart att servera!

Föregående
Föregående

Chicken Tikka Masala

Nästa
Nästa

Gammeldags sommarkyckling