Chicken Tikka Masala
700g kyckling
2 msk oliv eller kokosolja att steka i
3 msk curry
2 gula lökar
1 paprika
1 kruka koriander
4 vitlöksklyftor
1 msk riven koriander
1 burk krossade tomater
1 burk kokosgrädde
Salt och peppar
Skär kycklingen i bitar och strimla lök och paprika. Snagga korianderkrukan och klipp på mitten för att dela på stjälkar och blad. Hacka sedan stjälkarna. Stek kycklingen för att sedan sänka värmen tillsätta paprika och lök. Fräs tills löken blivit mjuk. Riv ner ingefära och vitlök tillsammans med curryn och låt det hela umgås i pannan i ca 5 minuter. Nu är det dags att tillsätta tomater, korianderstjälkar och kokosgrädde. Salta peppra och låt det pluddra i ca 10 min. Servera till blomkålsris och strö korianderbladen över det hela och pynta med hyvlad kokos. Till detta passar det fint med blomkålsris.