Fransk kycklinggryta

  • Smör att steka i

  • 1 kg kycklinglårfilé

  • Salt och peppar

  • 2 gula lökar

  • 2 vitlöksklyftor

  • 2 dl créme fraiche

  • 2 dl vatten

  • 2 msk kycklingfond

  • 1 msk Dijonsenap

  • 2 paket bacon

  • 200 g champinjoner

  • 2 msk hackad färsk dragon samt ett par kvistar till dekoration

    Skär kycklingen i lagom stora grytbitar. Bryn bitarna i smöret, salta och peppra. Tillsätt lök och vitlök och flytta därefter över kött och lök i en gryta. I med créme fraiche, senap, vatten, den hackade dragonen och fond. Låt det stå och puttra i ca 10 min. Under tiden steker du bacon och svamp. Toppa grytan med baconfräset och lägg på dragonkvistarna. Servera förslagsvis med vitlöksfrästa haricot verts, gurka och isbergssallad.

Häpp!

Föregående
Föregående

Kycklingspett med blomkålstabbouleh

Nästa
Nästa

Chicken Tikka Masala