Kycklingspett med blomkålstabbouleh

  • 2 dl blomkålsris

  • 3 kycklingfileer

  • 2-3 msk osötad chilisås

  • 4 tomater

  • 1 gurka

  • 2 vitlöksklyftor

  • en rejäl bunt med persilja

  • en mindre ruska med mynta

  • 4 vårlökar

  • 2 citroner

  • 3 msk olivolja

  • salt och peppar

Skär kycklingen i kuber (ca 2cm i diameter) och trä upp dem på 5 träspett. Pensla därefter kycklingen med chilisåsen så att det täcker allt kött. Koka blomkålsriset i saltat vatten ett par minuter och häll sedan av kokvattnet och låt blomkålen ånga av sig. om du vill kan du skala och kärna ur gurkan och tomaterna men personligen använder jag rubbet. oavsett vad du väljer ska tomater och gurka skäras i fina små tärningar och blandas med blomkålen i en väl tilltagen skål. Hacka persilja och mynta, pressa vitlök och hacka vårlöken. Ner med allt i skålen och pressa i vitlök, häll över olja och pressa över josen från citronerna. Rör om ordentligt, salta och peppra. Nu är det dags att steka eller grilla kycklingspetten. vänd med jämna mellanrum och se till att de blir helt genomstekta. Servera direkt ihop med taboulehn.

Föregående
Föregående

Rostad kyckling med chorizo och sötpotatis

Nästa
Nästa

Fransk kycklinggryta