Rostad kyckling med chorizo och sötpotatis

  • 1 urbenad kyckling eller kanske 6 lårfileer

  • 2 tsk rökt paprika

  • 3 röda lökar

  • 3 vitlöksklyftor

  • några stjälkar färsk rosmarin

  • 3 chorizo med så nära 100% kötthalt du kan komma, helst över 90%

  • 3 sötpotatisar

  • 2-3 msk Olivolja

  • 1 röd paprika

  • 2 nävar färsk spenat

  • Salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader med varmluft och lägg sedan ut kycklingdelarna på en braspanna. Krydda med salt, peppar och rökt paprika. Sätt därefter igång med att klyfta lök, skiva vitlök, skära korven i 2 cm bitar samt att skära sötpotatisen i bitar. Håll samma storlek som korven ungefär. Lägg allt i braspannan tillsammans med rosmarin och ringla sedan olivilja på toppen och låt det stå i ugnen i ungefär en halvtimme. Lägg därefter på paprikan som du skurit i lagom stora bitar och låt den ligga med i ugnen i ytterligare 10 minuter. Ta ut pannan och rör ner spenaten och kör 5 minuter till i ugnen. Nu är det klart! Servera med sallad.

Föregående
Föregående

Barigoule

Nästa
Nästa

Kycklingspett med blomkålstabbouleh