Barigoule
6 lårfileer av kyckling (eller ännu bättre en hel kyckling. Då går benen till buljong.)
3 msk olivolja
Salt
En ruska med färsk timjan
5 morötter
2 fänkål
2 gula lökar
6 vitlöksklyftor
3 dl vitt vin
1dl äppelcidervinäger
En ruska persilja
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kycklingen tillsammans med olja och timjan i en djupare braspanna med tanke på att det blir mycket vätska. Låt kycklingen bli genomstekt i ugnen. Ca 45 minuter. Under tiden tar du och skär grönsaker och lök i lagom stora bitar. När kycklingen är klar lyfter du ur den ur pannan och sätter till sidan. Lägg i grönsaker, lök och hela vitlöksklyftor i pannan och häll över vinäger och vin. Låt detta stå och gotta sig i ugnen i 20 minuter. Därefter lägger du ner kycklingen i grönsaksbadet och låter det bli genomvarmt. Servera med nybakat mandelbröd och sallad.