Barigoule

  • 6 lårfileer av kyckling (eller ännu bättre en hel kyckling. Då går benen till buljong.)

  • 3 msk olivolja

  • Salt

  • En ruska med färsk timjan

  • 5 morötter

  • 2 fänkål

  • 2 gula lökar

  • 6 vitlöksklyftor

  • 3 dl vitt vin

  • 1dl äppelcidervinäger

  • En ruska persilja

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kycklingen tillsammans med olja och timjan i en djupare braspanna med tanke på att det blir mycket vätska. Låt kycklingen bli genomstekt i ugnen. Ca 45 minuter. Under tiden tar du och skär grönsaker och lök i lagom stora bitar. När kycklingen är klar lyfter du ur den ur pannan och sätter till sidan. Lägg i grönsaker, lök och hela vitlöksklyftor i pannan och häll över vinäger och vin. Låt detta stå och gotta sig i ugnen i 20 minuter. Därefter lägger du ner kycklingen i grönsaksbadet och låter det bli genomvarmt. Servera med nybakat mandelbröd och sallad.

Föregående
Föregående

Kyckling och chorizoragu

Nästa
Nästa

Rostad kyckling med chorizo och sötpotatis