Kyckling och chorizoragu


·       3 chorizo med hög kötthalt (över 90%)

·       2 msk ghee eller kokosolja

·       1 hackad gul lök

·       3 pressade vitlöksklyftor

·       1 tsk rökt paparika

·       1 dl grovhackade soltorkade tomater

·       4-6 kycklingfiléer eller 2 urbenade kycklingar. I så fall spara benen till buljong.

·       400 g krossade tomater

·       1 dl kycklingbuljong

·       Salt och peppar

·       Ev kokosgrädde

·       Bladpersilja till pynt

 

Skiva chorizon och fräs den på medelhögvärme i en stor panna i sällskap av fett ica 5 minuter. Därefter tillsätter du löken och låter den fräsa med i ytterligare 5 minuter. I med vitlöken och svep runt ett par varv. Tillsätt paprika och soltorkade tomater. Nu är det dags att trycka ner kycklingdelarna och låta dem fräsa ett par minuter på varje sida. På med buljong och krossade tomater och på toppen ett lock. Sänk värmen och låt det puttra i minst 40 min. Jag tar upp till 1 ½ timme ibland. Kycklingen ska ”fransa” sig lätt när man rör i grytan. Salta och peppra efter behag,  snygga till den med persilja, kokosgrädde och servera till bakad sötpotatis och grönsallad.

 

 

 

 

 

Föregående
Föregående

Kyckling och bacon med curry

Nästa
Nästa

Barigoule