Röd thailändsk kycklingcurry med sötpotatisnudlar
Koreanska sötpotatisnudlar är något som är väldigt populärt här. Förmodligen är det konsistensen som gör att det det går hem. De smakar inget och är ganska gråa och fula men ändå högt älskat av alla i familjen. Denna kycklingcurry är lite av en ”herrejösses” och som den korianderälskande person jag är gör jag den gärna.
Paleo och Gluenfritt
• 3 msk kokosolja
• 5 hackade sharlottenlökar
• 5 strimlade kycklingfiléer
• 3 msk röd currypasta
• 6 dl kokosgrädde
• 1 ½ dl kycklingbuljong
• 2 msk fisksås
• 1 msk honung
• 2 röda paprikor skuren i bitar
• 200 g spenat
• 1 ruska basilika, grovhackad
• 1 ruska koriander, grovhackad
• 1 pressad lime
• 1 förpackning koreanska sötpotatisnudlar
Ta fram den där gamla woken som står och dammar i ett hörn. Om du gjort dig av med den eller aldrig har haft någon tar du stället en rejäl gryta. Fräs löken i en minut och lägg sedan i kycklingen för att sedan låta det fräsa i ca 5 minuter. Rör sedan ner currypastan och låt dra någon minut och därefter åker kokosgrädde, buljong, fisksås och honung i. Blanda ordentligt och lägg sedan i paprikorna. Låt puttra i ca 15 minuter. Nu passar du på att koka upp en kastrull med vatten. När vattnet kokar lägger du i nudlarna som sedan får koka i ca 4 minuter. Avsluta med att hälla av kokvattnet och sedan hälla nudlarna i kycklinggrytan. Blanda ordentligt och tillsätt det gröna. Toppa med pressad lime.