Kyckling med kokoscurry

Jag gör ofta buljong som jag dels dricker i princip dagligen och dels använder i matlagningen. Full av näring, värmande och väldigt god. När jag gör kycklingbuljong brukar jag koka en hel kyckling och då använder jag ofta kycklingköttet till denna rätten. En snabb och lätt familjemiddag, uppskattad av hela gänget och eventuella rester fryses eller äts till en frukost.

  • 1 msk kokosolja

  • Kycklingkött. Antingen en hel efter att ha gjort kycklingbuljong eller ca 750g kycklingfilé.

  • 2 msk finriven ingefära

  • 4 pressade vitlöksklyftor

  • 1 1/2 msk curry

  • 3 1/2 dl kycklingbuljong

  • 400g krossade tomater

  • 2 dl kokosgrädde

  • 1 pressad lime

  • En bunt grovhackad koriander

  • 1 dl riven kokos

Har du kyckling efter buljongkok tar du det köttet och skär i bitar annars strimlar du kycklingfiléerna och fräser dem ca 10 min. Därefter tillsätter du vitlök och ingefära för att sedan låta frasa i ett par minuter. ( Använder du buljongkyckling så startar du med att fräsa vitlök o ingefära och tillsätter sedan kycklingen) På med curry och rör runt i ett par minuter och sedan är det dags för buljongen och de krossade tomaterna. Låt pluddra i ca 20 min. Rör ner kokosgrädde och 3/4 av kokosen. Slutligen smaka av med salt och lime. Toppa med resten av kokosen och den färska koriandern. Servera med nykokt broccoli och sallad.

Nästa
Nästa

Röd thailändsk kycklingcurry med sötpotatisnudlar