Kyckling buljong

Jag älskar mina buljonger och det är en del av min vardag och återhämtning. Detta är en favorit som även ger kycklingkött till tex en god kycklingsallad. Jag dricker ca 3 dl de dagar jag är ledig och naturligtvis använder jag den i min matlagning.

Paleo och glutenfritt

  • 1 kyckling som haft ett schysst liv med bra mat

  • 1 citron

  • 2 lagerblad

  • 5 vitpepparkorn

  • 1 lök

  • 1 vitlök

  • De halvvissna kryddorna i fönstret

  • Det skrivartävling som ligger i grönsaksfacket i kylen som riskerar att bli alltför trista inom kort.

  • Salt

  • Gurkmeja

  • Cayennepeppar

Ta fram en stor gryta, lägg i kycklingen (ta bort ev snöre som håller ihop den så den blir lite ”bredbent” för jämnare tillagning. Därefter låter du resten av ingredienserna göra kycklingen sällskap. På med vatten så kycklingen täcks och sätt i kok med locket på. Låt sedan kycklingen sjuda i vattnet i ca 1h och 15 min.

Stäng av plattan och lyft sedan upp kycklingen med en hålslev och lägg på en tallrik så den får svalna. När den väl är hanterbar separerar du köttet och sparar det till någon annan kul rätt och detsamma blir över dvs ben, brosk och skinn slänger du ner i grytan igen. Låt sjuda i 2-3h. Nu har du en god buljong som heter duga. Häll av allt i en stor rostfri skål genom ett durkslag och tappa sedan upp buljongen i rena glasburkar. Förvara i kyl.

Föregående
Föregående

Oxsvansbuljong

Nästa
Nästa

Benbuljong