Benbuljong
Lägg några märgben i en ugnsfast form med olivolja en lök och några vitlöksklyftor. Sätt det hela i ugnen. 200 grader i ca en halvtimme.
Lägg sedan ner allt i en gryta. Här brukar jag ta lite vad jag har hemma och denna gången blev det ett par lagerblad, en citron lite vitpepparkorn, En skvätt äppelcidervinäger, salt samt lite kryddor som jag knep i trädgården. Därefter häller jag på vatten så det täcker allt.
Nu ska det hela pluddra och hos mig pluddrar det ett par dagar. Jag brukar passa på när jag planerar att bli hemma och om jag går hemifrån eller går säng stänger jag av och sedan sätter jag igång koket igen och låter det stå och puttra i timmavis under lock. När det behövs fyllas på vatten gör jag det och när jag bestämt mig för att det får räcka så tappar jag upp det på burk och förvarar i kylskåpet. Man kan använda det i matlagning men oftast hinner jag inte förrän jag har druckit upp det. Supergott och nyttigt!