Rostad blomkål

  • 1 l vatten

  • Salt

  • 1 blomkålshuvud

  • 2 tsk olivolja

  • 1 riven vitlöksklyfta

  • En omgång Majonäs

  • 3 tsk Everything but the bagel kryddning

  • 1 tsk paprikapulver

    Koka upp vattnet i en stor kastrull, lägg i blomkål och salt och låt det förvälla i ca 15 minuter. Lyft ut blomkålen och låt den rinna av. Sätt ugnen på 225 grader och blanda ihop riven vitlök och olivolja. Lägg blomkålen upp och ner dvs med stammen uppåt i en ugnsfast form och häll vitlöksoljan långsamt ner i blomkålens inre. Där efter vänder du blomkålen och brer majonäsen i ett jämt lager runt hela huvudet, strössla över kryddblandningen och paprika pulvret. Baka i ugn ca 30 minuter eller tills den fått fin färg.

    Finfint tillbehör till tex vit fisk.

Föregående
Föregående

”Everything but the bagel” blandning

Nästa
Nästa

Majonnäs