Sallad med äpple och fänkål
Vi har massor av druvor i trädgården just nu. Små sura saker fulla med kärnor som jag gärna vill använda. Här är ett förslag, nämligen att pressa de små jäklarna till en verjuice. Pressa halvmogna druvor med tex mortel och filtrera sedan genom kaffefilter för att därefter användas i matlagning. I en dressing tex för att få en mer fruktig istället för syrlig ton som man får av vinäger. Det blir väldigt fräscht och gott.
Här har jag gjort en sallad på
nyskördade fänkål
ett litet äpple
en liten ruska persilja
Dressa med
verjuice eller vinäger
olivoja
sedan lägger du på bären som passar för dagen. Jag hittade björnbär som var fina.
Servera till fisk, helst rökt för att möta sötman i salladen.
Har du inte tillgång till små sura druvor, så tar du naturligtvis en god vinäger men då får du en sutrare karaktär. Fast det kan vara nog så gott.