Pizza
7 dl riven mozzarellaost
4 msk cream cheese (crème fraiche funkar också)
5 dl mandelmjöl
2 ägg
3/4 dl näringsjäst (kan uteslutas)
salt
oregano
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg all ost i en tjockbottnad gryta och värm på spisen, medelhög värme. Blanda mandelmjöl, näringsjäst och kryddor i en bunke och när osten smält helt häller du ner den i bunken och blandar med en träslev. Jag rekommenderar att du använder händerna eftersom det blir lättare att blanda. Därefter får du jobba ner äggen så att det blir en kladdig men sammanhängande deg.
Tryck ut allt på en ugnsplåt med papper på så att hela pappret täcks. In med plåten i ugnen och grädda i 5min. Därefter lägger man topping efter behag och gräddar ca en kvart tills pizzan fått fin färg. Barnens favorit är med marinarasås, skinka, chorizo, ost och svamp.
Det är viktigt att man inte har topping som blir blöt utan håll det så torrt och hyfsat tunnt som möjligt. Det hela är en ganska kladdig historia i början men när man väl får swung på det så är detta en väldigt praktisk och synnerligen populär rätt att ladda till picknicken eller efter träningen. Man kan också förbereda genom att rulla ihop degen på bakplåtspappret med ytterligare ett papper på och lägga i kylen. Sedan tar du fram rullen när det är dags, rullar ut på plåt, gräddar i 5 min, på med topping och sedan avsluta med att grädda ca en kvart.
Dela i fyrkanter och servera med en god grönsallad.