Köttgryta med svamp och tryffelolja

  • 1 msk ghee

  • 500 g grytbitar av nöt

  • 1 gul lök

  • 200g svamp tex champinjoner eller varför inte Karl Johan-svamp som jag gärna använder

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 burk kokosgrädde

  • Tryffelolja

  • Salt och peppar

  • Bladpersilja

Hetta upp en stor panna på spisen och lägg i ghee. När fettet har smält är det dags att lägga köttet i pannan. Hacka löken och skiva svampen. När köttet fått lite färg tillsätter du grönsakerna, pressar över vitlöken och låt det ligga och fräsa ihop i sällskap av lite omrörning då och då i ca 10 minuter.

Häll över kokosgrädden och låt det puttra på svag värme i en kvart. Droppa över lite tryffelolja och garnera med bladpersilja. Servera på en bädd av blomkålsris.

Föregående
Föregående

Köttgryta med stjälkselleri och senap

Nästa
Nästa

Biff stroganoff