Burgundisk gryta

  • 1 kg grytbitar av oxkött

  • 2-3 msk olivolja eller ghee

  • 1 dl vatten

  • 4 dl rödvin

  • 2 msk oxfond

  • 1 tsk salt

  • Några rejäla drag svartpeppar

  • 2 lagerblad

  • 1 tsk torkad timjan

  • 4 vitlöksklyftor

  • 2 gula lökar

  • 1 stor sötpotatis

  • 2 purjolökar

    Stek köttet i omgångar i en stekpanna och lyft sedan över köttet i en stor och rejäl tjockbottnad kastrull. Häll över vatten, vin och fond, kryddor och låt koka upp medan du pressar ner vitlöken, skär den gula löken i klyftor och lägger ner det i grytan. Låt koka under lock på svag värme i 1 timme. Sedan strimlar du purjolök och skär sötpotatisen i bitar och lägger i grytan för att låta koka ytterligare en halvtimme. Servera med blomkålsris och om man vill en sked créme fraiche och sallad.

Burgundisk gryta i kokosnötskål med timjan på toppen
Föregående
Föregående

Biff stroganoff