Biffcurry med koriander

Ett riktigt långkok som man blir helt lycklig av så här på vintern. Oxkött i härlig curry med massor av koriander. Ge denna currybiff 8 timmar och den blir mör och smakintentiv. Perfekt med blomkålsris. Glöm inte kokosgrädde och extra korianderns toppen!

Glutenfritt och Paleo

• 4 röda chilifrukter, finhackade

• 7-8 cm riven ingefära

• 4 klyftor vitlök, finhackade

• En burk krossade tomater

• 1 msk tomatpuré

• 2 tsk salt

• 2 krukor koriander

• 2 msk kokosolja

• 1,5 kg grytbitar, oxkött

• 1 burk kokosgrädde

Hacka chilin och lägg i en matprocessor tillsammans med ingefära, vitlök, krossade tomater, tomatpuré nästan all koriander. Kör processorn tills du fått en slät sås. Sätt ¼ av currypastan i kylen för att spara tillservering senare.

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet i omgångar för att sedan hamna i en stor tjockbottnad kastrull på ca 4-5 l. Häll över currypastan tillsammans med 3 dl av kokosgrädden. Samma sak där, spara resten till att toppa den färdiga grytan.

På med lock och låt det puttra i 8 timmar. Servera med currypasta, kokosgrädde och massor av härlig koriander.

Föregående
Föregående

Kalops

Nästa
Nästa

Köttgryta med stjälkselleri och senap