Biffcurry med koriander
Ett riktigt långkok som man blir helt lycklig av så här på vintern. Oxkött i härlig curry med massor av koriander. Ge denna currybiff 8 timmar och den blir mör och smakintentiv. Perfekt med blomkålsris. Glöm inte kokosgrädde och extra korianderns toppen!
Glutenfritt och Paleo
• 4 röda chilifrukter, finhackade
• 7-8 cm riven ingefära
• 4 klyftor vitlök, finhackade
• En burk krossade tomater
• 1 msk tomatpuré
• 2 tsk salt
• 2 krukor koriander
• 2 msk kokosolja
• 1,5 kg grytbitar, oxkött
• 1 burk kokosgrädde
Hacka chilin och lägg i en matprocessor tillsammans med ingefära, vitlök, krossade tomater, tomatpuré nästan all koriander. Kör processorn tills du fått en slät sås. Sätt ¼ av currypastan i kylen för att spara tillservering senare.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet i omgångar för att sedan hamna i en stor tjockbottnad kastrull på ca 4-5 l. Häll över currypastan tillsammans med 3 dl av kokosgrädden. Samma sak där, spara resten till att toppa den färdiga grytan.
På med lock och låt det puttra i 8 timmar. Servera med currypasta, kokosgrädde och massor av härlig koriander.