Rabarberpaj med vaniljsås

Sätt ugnen på 200 grader, smörj en ugnsfast form med smöret och skär sedan upp rabarbern i 2 cm bitar. Lägg rabarber i sällskap av sötströ i formen och blanda väl.

• 75 g smör

• 2 dl mandelmjöl

• 2msk kokosmjöl

• 0,5 dl sötströ

Rör ihop alla ingredienser med degkrokar eller fingrarna och när allt är väl genomblandat lägger du klumpar av deg jämt fördelat över rabarbern. Sätt därefter in pajen i ugnen tills den fått fin färg. Ca 25 minuter.

Nu är det dags för vaniljsåsen.

• 6 dl vispgrädde

• 1 vaniljstång

• 2 msk smör

• 1 äggula

Skär upp vaniljstången med ett långt snitt och skrapa av frön för att sedan koka ihop både stång och skrap med 1 dl av grädden och smör. Låt sjuda i ca 5 min. Ställ av kastrullen från plattan och vispa därefter ner äggulan snabbt och glöm inte att ta bort vaniljstången.. Låt det bli kallt. Sedan är det dags att vispa resten av grädden och därefter röra ihop det hela. Mängden sötma man vill ha i vaniljsåsen kan klart variera men jag använde några droppar Nicks stevia.

Föregående
Föregående

Chokladpizza

Nästa
Nästa

Chocolate chip cookies