Paleokakor till jul

  • 6 msk kokosolja

  • 4 dl mandelmjöl

  • 1 dl kokosmjöl

  • Liten nypa salt

  • 4 msk honung

  • 2 äggvitor

  • 1 dl hackad riktigt mörk choklad (85-90%)

  • 1 tsk kokosolja

Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosoljan och sätt dem sedan åt sidan och låt svalna. Blanda mjölerna och saltet i en bunke. Tillsätt äggvita, honung och slutligen oljan. Blanda ihop till en stor boll låt den vila på bakplåtskklädd plåt i några minuter så den ”binder ihop sig”. Kavla därefter ut degen och tryck ut kakor med pepparkaksformar. Låt de ligga där de hamnar eftersom de är svåra att flytta. Grädda sedan i 10 min mitt i ugnen.

När kakorna sedan svalnat doppar du dem i smält choklad blandat med kokosolja.

Lycka till!

Nästa
Nästa

Julkakor med saffran och vit choklad