Pepparkakskryddiga småbröd

  • 6 dl mandelmjöl

  • 50 g rumstempererat smör

  • 3-4 msk honung

  • 1 ägg

  • 1 tsk vaniljextrakt

  • En nypa salt

  • 2 tsk mald ingefära

  • 1 krm muskotnöt

  • 1 krm mald nejlika

  • 1/2 tsk kanel

Blanda de torra ingredienserna noggrant i en bunke. Blanda sedan i ägg och vaniljen. till sist i med smöret se till så att det blandas så att degen blir slät. Gör sedanen stadig rulle, ca 4 cm i diameter och lägg den i kylen tills det är dags att fylla köket med julig doft av nybakade kakor. Då ska ugnen sättas på 175 grader, degen skivas i 1 cm skivor och läggas på en smord plåt. Grädda sedan mitt i ugnen i ca en kvart, eller tills kakorna är gyllenbruna.

Föregående
Föregående

Saffransparfait på kokosgrädde