Bacon och broccoligryta

Här kommer ett kanonrecept som är bra att ta till när det ska gå lite snabbt och broccolin man har I kylskåpet sjunger på sista versen. Rätten är väldigt mäktig och behöver faktiskt inte mer än grönsallad som sällskap.

Du behöver

• 3 paket bacon

• 2 msk smör att steka i

• Lök! En gul eller röd, kanske? Eller varför inte purjolök som jag hade hemma. Ta vad du har!

• 5 vitlöksklyftor

• 3 dl grädde

• 1 dl créme fraiche

• 2 broccolibuketter (ca 500g) delade i mindre buketter

• 1 dl riven mozzarella

• ½ dl riven parmesan

• Salt och peppar

Så här gör du:

Skär bacon i strimlor och stek det knaprigt och lägg över på hushållspappers . Ställ det därefter åt sidan. Stek sedan löken ett par minuter för att sedan tillsätta broccoli, salt och peppar. Broccolin ska bli lite läckert ljusgrön som den blir efter några minuter. Dags att tillsätta vitlök som efterföljs av créme fraiche och grädde. Låt det hela puttra några minuter. Till sist lägger man bacon, mozzarella och toppa med parmesanost. Sätt på ett lock och låt osten smälta. Strö över lite persilja och servera med en grönsallad. Häpp!

Föregående
Föregående

Höstgryta med svamp och äpple